Vrije keuze

Vrije keuze - privéklinieken en 1- of 2 persoonskamers

De Goudse biedt 'vrije keuze van zorgverlener'. Vrije keuze betekent bij De Goudse dat u vrije keuze heeft van zowel dokter als ziekenhuis binnen de regio waarin uw woonland bij De Goudse is ingedeeld én binnen de regio(’s) waarvoor bij De Goudse lagere premies gelden. Privéklinieken vallen daarbij ook onder de dekking van de verzekering. Indien u er zelf voor kiest (zonder medische noodzaak) om te reizen naar een ziekenhuis/zorgverlener van uw keuze, dan worden de reiskosten daarvan in principe niet vergoed door De Goudse. Indien behandeling ter plaatste niet mogelijk is, dan regelt en vergoed de alarmcentrale medische evacuatie naar een geschikt ziekenhuis, in de regio en indien noodzakelijk ook naar een ander land.

De Goudse hanteert wel de voorwaarde dat voorafgaand aan een geplande opname in een ziekenhuis of kliniek telefonisch contact opgenomen moet worden met de alarmcentrale van De Goudse. U kunt in dat gesprek aangeven waar u graag behandeld wil worden en De Goudse zal de opname dan administratief begeleiden *). Dit betekent onder andere dat zij – daar waar mogelijk – een betalingsgarantie voor het ziekenhuis in orde maken zodat u niet de (soms hoge) kosten van ziekenhuisopnames zelf hoeft voor te schieten.

U heeft bij De Goudse dekking voor maximaal een tweepersoons kamer (semi-private room). Eenpersoonskamers (private room) vallen in de regel niet onder de dekking, behalve als er geen verpleging op twee of meerpersoonskamers mogelijk is.